Pizza cu aluat maturat

de lucy2002 in Pizza, 13 Feb 2020 | 3708 vizualizari

 

Am experimentat mai multe retete de Pizza, ma refer la blat, dar aceasta mi se pare cel mai bun, chiar daca aluatul are nevoie de o maturare indelungata. Pizza va iesi mult mai buna si se lucreza forte usor, asa ca putem pregati aluatul cu o zi inainte mai ales cand avem musafiri anuntati, si o preparam rapid, in 20 -30 minute este gata. Nu am reusit sa mai fac poze deorece au venit musafiiri si a trebuit sa ma ocup de ei.
Va recomand sa o probati si nu veti regreta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 750 gr faina
  • 5 g drojdie
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei de masline sau de florea soarelui
  • 2 lingurite de oregano
  • Topping:
  • ketchup dulce sau picant
  • 200 gr mozzarella 
  • 1 ardei capia
  • 50 gr masline fara samburi 
  • 40 gr ciuperci feliate 
  • 300 gr salam 
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat maturat:

Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar.

Faina se cerne intr-un bol.

Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se infoliaza si se da la frigider pentru 24 ore sa se matureze.

A doua zi scoatem aluatul si-l lasam la temperatura camerei pentru o ora sa se relaxeze.

Eu am folosit tava mare de la aragaz. Am intins aluatul pe blatul de lucru cu foarte putina faina si m-am ajutat de sucitor. Am intins o foaie pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt , cu pensula am uns foaia cu ketchup, am adaugat ciupercile feliate, ardeiul capia feliat, maslinile, feliile de salam si la sfarsit un strat generos de mozzorella. Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura mare de 250grade pentru 15-20 minute. Este gata cand deasupra a prins o culoare frumoasa. Se portioneaza cat este ferbinte si se serveste cu ketchup dulce sau picant.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat maturat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate (motaneasca)